Kacsamell Kakukkhegyi feketeribizli lekvárral

Saját termesztésű gyümölcsökből készítünk mennyei lekvárokat, megtartva a gyümölcs magas vitamintartalmát.

3 adag

60 perc

236 kcal

Kacsamell

Párolt lilakáposzta

Ribizli mártás

Kacsamell elkészítés

A kacsamellek bőrét beirdaljuk. Serpenyőbe olivaolajat hevítünk, bőrös felével lefelé kezdjük a sütést, rozmaringot is adunk hozzá (oldalanként 4-5 percet sütjük). Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kérgesített melleket sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük és a sütőben 10-12 percet sütjük.

Párolt lilakáposzta elkészítés

A káposztát vékonyan felszeleteljük. Egy lábasban 2 kanál olajat teszünk és 2 kanál cukorot, ezt karamellizáljuk, ehhez hozzáadjuk a káposztát. Sót teszünk rá 2-3 percig fedő alatt pároljuk amíg összeesik. Ezután hozzáadjuk az ecetet ízlés szerint (kb 1-1 evőkanál) majd az 1 evőkanál lekvárt is. Kevergetés közben mindig pótoljuk az elpárolgott vizet, 20-25 perc alatt készre pároljuk.

Ribizlimártás elkészítés

A kacsamell sütéséből megmaradt zsiradékra öntjük a bort és a 4 evőkanál lekvárt majd összeforraljuk.

Tálalás

A káposztát a tányér közepére halmozzuk szépen eligazítva, majd ráhelyezzük a sült kacsamellet. A mártással meglocsoljuk.

Kacsamell

Párolt lilakáposzta

Ribizli mártás

Kacsamell elkészítés

A kacsamellek bőrét beirdaljuk. Serpenyőbe olivaolajat hevítünk, bőrös felével lefelé kezdjük a sütést, rozmaringot is adunk hozzá (oldalanként 4-5 percet sütjük). Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kérgesített melleket sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük és a sütőben 10-12 percet sütjük.

Párolt lilakáposzta elkészítés

A káposztát vékonyan felszeleteljük. Egy lábasban 2 kanál olajat teszünk és 2 kanál cukorot, ezt karamellizáljuk, ehhez hozzáadjuk a káposztát. Sót teszünk rá 2-3 percig fedő alatt pároljuk amíg összeesik. Ezután hozzáadjuk az ecetet ízlés szerint (kb 1-1 evőkanál) majd az 1 evőkanál lekvárt is. Kevergetés közben mindig pótoljuk az elpárolgott vizet, 20-25 perc alatt készre pároljuk.​

Ribizlimártás elkészítés

A kacsamell sütéséből megmaradt zsiradékra öntjük a bort és a 4 evőkanál lekvárt majd összeforraljuk.

Tálalás

A káposztát a tányér közepére halmozzuk szépen eligazítva, majd ráhelyezzük a sült kacsamellet. A mártással meglocsoljuk.

Kakukkhegyi Lekvárium 2022  I  Minden jog fenntartva.