Saját termesztésű gyümölcsökből készítünk mennyei lekvárokat, megtartva a gyümölcs magas vitamintartalmát.
3 adag
60 perc
236 kcal
Piskóta
1 csésze (2,5 dl) liszt
3/4 csésze cukor
1tk sütőpor
3/4tk szódabikarbóna
3/4tk szódabikarbóna
1/2tk fahéj
1/2tk só
2dl olaj
2 tojás
1 csésze reszlet sárgarépa
400g összeaprított barack befőtt
1/4 csésze aprított dió vagy mandula (csésze = kb. 2,5 dl)
Tetejére
85g vaj
85g krémsajt
170g porcukor
1/2tk vanília esszencia
kakukkhegyi sárgabaracklekvár
Elkészítés
Az összes száraz hozzávalót tegyük egy keverőtálba, keverjük össze. Ezután a tojást és az olajat adjuk hozzá és ismét keverjük össze. Ezután belekeverjük a reszelt répát, barackot, diót. Vajazott és lisztezett formában sütjük 45 percet, 180C fokon. A vajat a krémsajtot habverővel kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és ezzel is elkeverjük.
Tálalás
A piskótából répaformájú cikkeket vágunk. A tetjükre kanalazunk a krémből és meglocsljuk a Kakukkhegyi Sárgabaracklekvárral. Hogy méginkább répára hasonlítson, fűszernövényekből zöld leveleket tehetünk mellé.
Piskóta
1 csésze (2,5 dl) liszt
3/4 csésze cukor
1tk sütőpor
3/4tk szódabikarbóna
3/4tk szódabikarbóna
1/2tk fahéj
1/2tk só
2dl olaj
2 tojás
1 csésze reszlet sárgarépa
400g összeaprított barack befőtt
1/4 csésze aprított dió vagy mandula (csésze = kb. 2,5 dl)
Tetejére
85g vaj
85g krémsajt
170g porcukor
1/2tk vanília esszencia
kakukkhegyi sárgabaracklekvár
Elkészítés
Az összes száraz hozzávalót tegyük egy keverőtálba, keverjük össze. Ezután a tojást és az olajat adjuk hozzá és ismét keverjük össze. Ezután belekeverjük a reszelt répát, barackot, diót. Vajazott és lisztezett formában sütjük 45 percet, 180C fokon. A vajat a krémsajtot habverővel kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és ezzel is elkeverjük.
Tálalás
A piskótából répaformájú cikkeket vágunk. A tetjükre kanalazunk a krémből és meglocsljuk a Kakukkhegyi Sárgabaracklekvárral. Hogy méginkább répára hasonlítson, fűszernövényekből zöld leveleket tehetünk mellé.