Kakukkhegyi szilvatorta

Saját termesztésű gyümölcsökből készítünk mennyei lekvárokat, megtartva a gyümölcs magas vitamintartalmát.

3 adag

60 perc

236 kcal

Hozzávalók

Hab

Öntet

Elkészítés

A cukrot a vajjal kikeverjük, majd a tojások sárgáját, a mandulalisztet, a tejet, vaníliát, és egy evőkanál lekvárt adunk hozzá. Legvégül a felvert tojás fehérjéket keverjük hozzá. Kikent formába tesszük (kb. 24 cm átmérőjű)180 fokon 25-30 percet sütjük. A megsült tortát még forrón megkenjük a lekvárral. A cukrot a lekvárral összefőzzük hogy folyós állagú legyen. Felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a mascarponét. A kihűlt tortalapra kenjük, kicsi cikkekre vágott aszalt szilvát rakunk a habra, vékony csíkokat húzunk az öntetből a torta tetejére.

Tipp

A diót helyettesíthetjük teljes egészében mandulaliszttel vagy mákkal.

A szilvát idénygyümölccsel is lehet helyettesíteni.

Hozzávalók

Hab

Öntet

Elkészítés

A cukrot a vajjal kikeverjük, majd a tojások sárgáját, a mandulalisztet, a tejet, vaníliát, és egy evőkanál lekvárt adunk hozzá. Legvégül a felvert tojás fehérjéket keverjük hozzá. Kikent formába tesszük (kb. 24 cm átmérőjű)180 fokon 25-30 percet sütjük. A megsült tortát még forrón megkenjük a lekvárral. A cukrot a lekvárral összefőzzük hogy folyós állagú legyen. Felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a mascarponét. A kihűlt tortalapra kenjük, kicsi cikkekre vágott aszalt szilvát rakunk a habra, vékony csíkokat húzunk az öntetből a torta tetejére.​

Tipp

A diót helyettesíthetjük teljes egészében mandulaliszttel vagy mákkal.

A szilvát idénygyümölccsel is lehet helyettesíteni

Kakukkhegyi Lekvárium 2022  I  Minden jog fenntartva.