Epres panna cotta

Saját termesztésű gyümölcsökből készítünk mennyei lekvárokat, megtartva a gyümölcs magas vitamintartalmát.

3 adag

60 perc

236 kcal

Hozzávalók

Tejpuding

Öntet

Morzsa

Elkészítés

A tejet a tejszínnel cukorral és vaníliával összeforraljuk, majd ezután langyosra hűtjűk és hozzáadjuk az előre beáztatott zselatin lapokat. Formákba töltjük és hűtjük. A lisztet, a vajat és a cukrot összegyúrjuk nem kell alaposan csak hogy összeálljon morzsává. 180 fokos, előre felmelegített sűtőbe tesszük és 20 percig sütjük. Az eprekből 2-3 szebb epret félretehetünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk, a lekvárral és a cukorral összeforraljuk, turmixoljuk majd hűtjük. Fogyasztás előtt rétegezzük a desszertet.

Tipp

Vanília paszta helyett használhatunk vaníliarúdat, ne csak a magokat, hanem az egész szárat belefőzhetjük.

Hozzávalók

Tejpuding

Öntet

Morzsa

Elkészítés

A tejet a tejszínnel cukorral és vaníliával összeforraljuk, majd ezután langyosra hűtjűk és hozzáadjuk az előre beáztatott zselatin lapokat. Formákba töltjük és hűtjük. A lisztet, a vajat és a cukrot összegyúrjuk nem kell alaposan csak hogy összeálljon morzsává. 180 fokos, előre felmelegített sűtőbe tesszük és 20 percig sütjük. Az eprekből 2-3 szebb epret félretehetünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk, a lekvárral és a cukorral összeforraljuk, turmixoljuk majd hűtjük. Fogyasztás előtt rétegezzük a desszertet.

Tipp

Vanília paszta helyett használhatunk vaníliarúdat, ne csak a magokat, hanem az egész szárat belefőzhetjük.

Kakukkhegyi Lekvárium 2022  I  Minden jog fenntartva.