Saját termesztésű gyümölcsökből készítünk mennyei lekvárokat, megtartva a gyümölcs magas vitamintartalmát.
3 adag
60 perc
236 kcal
Hozzávalók
Tejpuding
2 dl tej
2 dl tejszín
2 kk vanília paszta
Cukor ízlés szerint
2 lap zselatin
Öntet
15 dkg eper (friss vagy mirelit)
3-4 ek Kakukkhegyi Eperlekvár
Cukor ízlés szerint
Morzsa
10 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
Elkészítés
A tejet a tejszínnel cukorral és vaníliával összeforraljuk, majd ezután langyosra hűtjűk és hozzáadjuk az előre beáztatott zselatin lapokat. Formákba töltjük és hűtjük. A lisztet, a vajat és a cukrot összegyúrjuk nem kell alaposan csak hogy összeálljon morzsává. 180 fokos, előre felmelegített sűtőbe tesszük és 20 percig sütjük. Az eprekből 2-3 szebb epret félretehetünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk, a lekvárral és a cukorral összeforraljuk, turmixoljuk majd hűtjük. Fogyasztás előtt rétegezzük a desszertet.
Tipp
Vanília paszta helyett használhatunk vaníliarúdat, ne csak a magokat, hanem az egész szárat belefőzhetjük.
Hozzávalók
Tejpuding
2 dl tej
2 dl tejszín
2 kk vanília paszta
Cukor ízlés szerint
2 lap zselatin
Öntet
15 dkg eper (friss vagy mirelit)
3-4 ek Kakukkhegyi Eperlekvár
Cukor ízlés szerint
Morzsa
10 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
Elkészítés
A tejet a tejszínnel cukorral és vaníliával összeforraljuk, majd ezután langyosra hűtjűk és hozzáadjuk az előre beáztatott zselatin lapokat. Formákba töltjük és hűtjük. A lisztet, a vajat és a cukrot összegyúrjuk nem kell alaposan csak hogy összeálljon morzsává. 180 fokos, előre felmelegített sűtőbe tesszük és 20 percig sütjük. Az eprekből 2-3 szebb epret félretehetünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk, a lekvárral és a cukorral összeforraljuk, turmixoljuk majd hűtjük. Fogyasztás előtt rétegezzük a desszertet.
Tipp
Vanília paszta helyett használhatunk vaníliarúdat, ne csak a magokat, hanem az egész szárat belefőzhetjük.