Sült pézsmatök Kakukkhegyi lekvárral

Saját termesztésű gyümölcsökből készítünk mennyei lekvárokat, megtartva a gyümölcs magas vitamintartalmát.

3 adag

60 perc

236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tököt félbevágjuk a magokat kiszedjük, felcikkezük a tököt. 180 fokra előmelegített sütőbe teszük a cikkeket, a magokat a tök mellet megsüthetjük. 30-40 percig sütjük. Sárgabaracklekvárral kenjük be a sült tököket ezután még 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Tipp

3-4 evőkanál mézet és lekvárt elkeverünk, tovább édesíthetjük a mázat

A tökök tetejét friss chilivel is megszórhatjuk.

Hozzávalók

Elkészítés

A tököt félbevágjuk a magokat kiszedjük, felcikkezük a tököt. 180 fokra előmelegített sütőbe teszük a cikkeket, a magokat a tök mellet megsüthetjük. 30-40 percig sütjük. Sárgabaracklekvárral kenjük be a sült tököket ezután még 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Tipp

3-4 evőkanál mézet és lekvárt elkeverünk, tovább édesíthetjük a mázat

A tökök tetejét friss chilivel is megszórhatjuk.

Kakukkhegyi Lekvárium 2022  I  Minden jog fenntartva.